Vpis
Računalniški center Univerze v Mariboru SLO | ENG
Skip Navigation LinksIT UM SI > Novice > Novica

Vzpostavitev arhivske mape (Microsoft Office 365 Online Archive)

Eva Ferk
|
06 julij 2017
Z današnjim dnem smo vsem zaposlenim omogočili vzpostavitev arhivske mape.
 
Arhivska mapa (Microsoft Office 365 Online Archive) je storitev za uporabnike, ki želijo e-pošto arhivirati v oblaku (alternativa izvozu PST arhivskih datotek ali podobnemu načinu). V arhivski mapi ni omejitve števila sporočil oz. kapacitete (neomejena kapaciteta). Oblačna storitev na Microsoftovih redundantnih strežnikih omogoča varno shranjevanje starejše pošte v oblaku, namesto na lokalnem računalniku.

Dostop do arhivirane e-pošte je možen v Microsoft Outlooku in prek spletnega vmesnika na https://eposta.um.si/. Arhivska mapa je podprta za Outlook 2010 PRO in novejše odjemalce, kot tudi za spletni vmesnik OWA (Outlook Web App) / Outlook on the web.

Uporabnik lahko za vsako posamezno mapo v Exchange računu nastavi lastno arhivsko politiko, ki določa količino elektronske pošte, ki se hrani v nabiralniku, preden se samodejno seli v arhiv v oblaku (npr. vsa pošta, starejša od 1 leta, se premakne v arhivsko mapo). Uporabniku je omogočeno tudi premikanje in kopiranje sporočil med primarnim in arhivskim nabiralnikom.

Več informacij najdete na it.um.si/zaposleni --> Elektronska pošta --> Vzpostavitev arhivske mape.